Enneagrammet som metode og Personlighetsindikatoren HPEI 

Flere og flere får øynene opp for Ennagrammet som metode, og i denne artikkelen havner en Enneagram-test helt på topp over de beste testene for personlig og profesjonell utvikling.

Og som Chris Heuertz sier, "If we can't self-observe, then we can't self reflect, og at Enneagrammet viser deg mer av din motiverende frykt og dine behaglige laster, noe som deg gir større rom for utvikling.

Hos Kristin kan du ta Enneagram-testen HPEI, og etter mange år i coaching hos Kristin, der vi har vært innom flere tanker om hvilken personlighetstype jeg er, har jeg endelig tatt den offisielle testen som Kristin tilbyr.

Å finne sin personlighetstype, og får mer innsikt i hva som driver en og hva som er ens spesielle styrker og talenter, samt fallgruver, er hovedgrunnen til å ta en slik test. Resultatene av testen gir deg en indikasjon på hvilken type du er, og ikke minst hvilket av de tre sentrene du opererer mest i, hode-, hjerte eller tankesenteret. 

I testresultatet fikk jeg tydelig høyest poengsum på type 6, dette var hverken eller overraskelse for Kristin eller meg, men det var interessant å se at alle de tre øverste typene i resultatet var i tenkesenteret; type 6, 7 og 5.

For meg gir det en stor indikasjon, og kanskje enda mer enn jeg har trodd, på at jeg må jobbe mer med både å være i følelser og instinkt, og ikke alltid bare i tankene og analysen. Samtidig ligger selvfølgelig mye av styrken min i det analystiske, men det er fint å være klar over når analyse går til over-analyse, og at dette gjør det enklere for å meg å være bevisst på dette.

HPEI-testen gir deg en indikasjon på din mest sannsynlige type i Enneagram-systemet.

HPEI-testen gir deg en indikasjon på din mest sannsynlige type i Enneagram-systemet.

Utover dette lå resultatet også relativt høyt på alle de tre ekspressive typene i Enneagrammet, type 6, 4 og 8, og sier noe om at en ofte har behov får å gjøre seg forstått og til tider kan bruke mange ord på å forklare ting.

HPEI-testen gir deg også indikator på din instinktive variant. De tre forskjellige variantene selvoppholdene, sosial og 1-1 sier noe om hvordan vårt instinktive fokus og vår oppmerksomhet rettes, sterke drivkrefter for oss i livet uavhengig av Enneagram-type.

Ikke uventet fikk jeg høy score på det selvoppholdene instinktet,  og litt mer overraskende høyt på 1-1 instinktet og veldig lavt på det sosiale. Instinkt-typen indikerer hvordan du opererer automatisk i mange ting i hverdagen, og jeg kjenner meg igjen i det selvopholdene fokuset på alltid ha det mest basale på plass; mat i huset, regninger betalt og det praktiske i orden. Etter å ha lest mye om dette forstår jeg også hvor viktig dette kan være i nære relasjoner, opererer man på helt forskjellige instinkter har man også litt forskjellige behov, og konfliktene kan dukke opp fordi man ikke forstår den andre. Derimot kan det hjelpe å være klar over egne behov, så blir det også enklere å forklare for de rundt en hvordan en fokuserer og hvorfor en har mye fokus på noe fremfor noe annet.

Deer-in-headlights.jpg

 

Enneagrammet har hjulpet meg mye i forhold til å forstå mine egne styrker og stresspunkter, og etterhvert også andre rundt meg. Og jeg kjenner meg meg av og til godt igjen i bildet "frozen like a deer in headlights" som en 6er type i stress:-)

Det er viktig å presisere at en test kun er en indikator og en start på å finne ut hvilken type du er. Nå får du sjansen til og ta test og få innsikt i resultatene på en kveld, les mer om kurset BLI KJENT MED DEG SELV PÅ EN KVELD og meld deg på! Facebook-arranmentet finner du her.